dé Unibind dealer

Uw imago valt of staat met een geslaagde eerste indruk. Een professionele eerste indruk onderscheidt u en uw bedrijf van de concurrentie en geeft een extra stimulans aan uw resultaten! Een goede eerste indruk is dan ook goud waard. Mooi gepresenteerde documenten in een perfect ingebonden Unibind-cover geven uw bedrijf een professioneel imago.
Het is verstandig om medio 2014 over te gaan stappen op de nieuwe UniCovers en de kleur te kiezen die het beste bij u past.

Indien nodig kunnen wij u helpen met overstappen.
U kunt u “oude” machine nog wel gebruiken. Maar deze hebben geen krimpunit zoals de nieuwe modellen de 7 en de 8 serie. U kunt wel (bij klein gebruik) een handmatige krimper aanschaffen. Wij helpen u graag bij een juist en passend advies.
U kunt de “oude” Covers gewoon gebruiken tot u voorraad op is of dat wij deze niet meer kunnen leveren. Uiteraard kunt (is ook niet nodig) deze Covers niet krimpen. U hoeft dus niet weg te gooien!
De nieuwe UniCovers hebben 5 kleuren die een metaalachtige uitstraling hebben en passen in deze tijd, dit zijn Azuur, Quartz, Zilver, Zwart en Bordeaux. Daarnaast zijn de gewone kleuren Rood, Wit, Donker Blauw en Donker Groen leverbaar. Overige kleuren op aanvraag.
Het gepatenteerde SteelBinding concept onderscheidt de transparante covers en de hardcover boeken van Unibind van alle andere inbindmappen op de markt. In de rug van iedere Unibind-cover is er een stalen U-profiel verwerkt. Dit kenmerkende en essentiële onderdeel van de cover beschermt ieder ingebonden document en fotoboek aan drie zijden.
Volg volgende stappen om correct in te binden:
  1. Gebruik de rugdiktemeter om de correcte cover te selecteren voor uw document of fotoprints. D.w.z. kies een cover met een rug die breed genoeg is om uw bundel comfortabel in te binden.
  2. Breng uw bundel prints zorgvuldig samen en plaats ze in de cover. Zet de cover op het bindelement. Zorg ervoor dat al uw pagina’s de hars in de rug raken door zachtjes aan te kloppen.
  3. Laat het ingebonden document 2 minuten afkoelen na beëindiging van de bindcyclus alvorens het te gebruiken. Denk eraan dat dikkere documenten een langere afkoelingsperiode nodig hebben.
Er is geen 'aan/uit'-schakelaar op het Unibind-systeem. De Unibind Resin SteelBinding machines werken volautomatisch zodra ze aangesloten zijn op de netstroom. Op het ogenblik dat de rug van de cover op het bindcompartiment geplaatst wordt, start de machine automatisch het bindproces zonder voorverwarmen. De warmte zorgt ervoor dat de hars in de cover smelt. De stalen rug voorkomt dat deze geabsorbeerd wordt door het covermateriaal en zorgt ervoor dat de pagina’s zich hechten in de gesmolten hars. Wanneer de machine stopt met verwarmen, begint de hars meteen af te koelen en komen de pagina's vast te zitten. Zelfs indien de cover op het bindelement blijft staan, zal de machine automatisch uitschakelen.
De meeste toepassingen kunnen gebruikt worden na 2 minuten afkoeling. Voor rugdiktes van 15mm of meer is het aangeraden om wat meer tijd voor afkoeling te voorzien. Hoe dikker het document is, hoe meer tijd nodig is om het document weer op kamertemperatuur te krijgen (voor een stevige binding). Voor fototoepassingen of bij gebruik van papier dikker dan 80 g/m2, wordt er best ook een langere afkoelingsperiode gehanteerd.
Standaard rugdiktes variëren van 1mm tot 36mm. Hun capaciteit is berekend op basis van 80 g/m2 papier. Gebruik van dikker papier vereist een bredere cover.

TIP: Gebruik de rugdiktemeter om de correcte cover te selecteren voor uw documenten of fotoprints.
U kunt na het opnieuw verwarmen van de set 1 of meerdere pagina’s verwijderen door deze voorzichtig zijwaarts uit de rug te trekken. Bij de UniCovers kunt u dit het beste doen voor het krimpen.
Toevoegen van documenten kan ook nadat u de cover weer heeft verwarmd. Belangrijk is wel dat er nog ruimte is om pagina in te voegen.
U kunt net zoveel sets met documenten tegelijkertijd inbinden als de breedte van het verwarmingselement toelaat.
U kunt nagenoeg alle soorten papier inbinden van verschillende gramsgewichten tot en met fotopapier.

Stacks Image 1437
Stacks Image 1440

Contactgegevens


Roru Solutions
dé Unibinddealer
Alm 52
5172 CW Kaatsheuvel
T
0416 - 851 888
F 020 - 708 93 14

E info@rorusolutions.nl
KVKnr: 53887166

Algemene voorwaarden